Om Radler

I många europeiska länder är radler populärt sedan länge. Drycken finns i flera varianter och går även under andra namn i olika regioner och länder, men enkelt uttryckt består en radler av öl blandat med fruktig lemonad eller citrusläsk.

Under senare år har radler även blivit populärt i USA i takt med det växande intresset för olika ölstilar, men i Sverige är utbudet av radlers än så länge ytterst begränsat. De svenskar som någon gång har druckit en radler har troligtvis gjort det när de har varit i alperna, eller på solsemester.

Radler är en dryck som både uppskattas av öldrickare och de som hellre väljer andra alternativ. I Pripps Radler 0,0% har vi hittat en fin balans mellan det friska och beska, för de som vill ha ett törstsläckande och läskande alkoholfritt alternativ som inte är för sött.

En historia på två hjul

Termen Radler kommer från drinken Radlermass, som betyder ”cyklist-liter” och skapades av en tysk gästgivare vid namn Kugler.

Under 1920-talets cykelboom startade den fine herren Kugler en cykelled från München till sin pub. En solig dag 1922 dök det plötsligt upp hiskeliga 13 000 törstiga cyklister vid baren.

Ganska förståeligt så började ölet snabbt att sina, han tog då till ett knep genom att dryga ut det med citronlemonad i en 50/50-blandning för att kunna bemöta efterfrågan – och vips så var radlern född!